torsdag 5 augusti 2010

Mangodressing med koriander och sambal

Vi satt och googlade efter recept med sötpotatis och stötte på veganbidragets eminenta sida ännu en gång, där de lagat sötpotatis i kryddig kokosmjölk. Ett utmärkt recept, men vi kände att en smarrig dressing, inspirerad av ett matlagningsprogram vi såg tidigare under dagen, skulle ackompanjera den finfint. Sagt och gjort, så slängde vi ihop den här såsen. Välj gärna en mild silkestofu, eftersom tofusmaken lätt distraherar. Om ni inte hittar någon som ni vet är riktigt mild, ta lite extra majonäs.



Mangodressing med koriander och sambal

100 gram silkestofu
1-2 msk vegansk majonäs (t.ex. Coop Extras)
125 gram fryst mango
3 msk mango chutney
2 msk limesaft eller mer
1 msk sambal oelek eller mindre om du är vek
1 näve grovhackad färsk koriander
lite nymalen svartpeppar

Mixa silkestofu med majonäsen, limesaften och sambal oelek. Hacka mangon halvfint och blanda i den tillsammans med resten av ingredienserna. Smaka av så att såsen är tillräckligt syrlig. Servera!

4 kommentarer:

Julia sa...

verkar kalasgott. Letar i skrivande stund en god vegansk sås att dippa grönsaker i, kanske ni har något tips?

Adde sa...

Färdigköpt finns nog ingen annan än salsa och hummus. Men annars är det bara att smaksätta silkestofu eller sojayoghurt med de kryddor man tycker passar. Lite vitlök, peppar, basilika, chilisås och cayennepeppar funkar alltid.

Adde sa...

Eller mixa ihop en röra av cashewnötter + vatten + valfria kryddor. Riktigt gott, trots att det är raw.

Alma sa...

Hejsan!
Fin läsning och inspirerande blogg!
Kika gärna in på min om du har lust...
Ha en fin dag!
Kram