lördag 6 juni 2009

Somrigt värre

146milvegan ber uppriktigt om ursäkt för det tillfälliga avbrottet här på bloggen och de eventuella problem detta kan ha medfört för er, bästa läsare. Vi har varit i full fart med att proppa i oss skräpmat varenda dag och stressa oss igenom den sista biten av terminen. Nu är våra förhoppningar emellertid att bloggen ska blomstra med recept under sommarlovet.

En annan sak vi kan avslöja om 146milvegan-bloggarna är att vi älskar loppisar, och främst för att de är utmärkta när det kommer till att fynda köksredskap och skojiga kokböcker!

Förra helgen var det så loppisdags i Norrköping och där införskaffades ett väldigt eftertraktat kakfat med två våningar för enkom 25 riksdaler. Vad passar väl då bättre än att fira detta fynd med att baka kakor? I helgen bakades det pepparkaksdrömmar för första gången. Receptet kommer från matklubben.se (en måste dock vara medlem för att se recepten där men medlemskapet kostar ingenting och är klart värt att skaffa eftersom att placet kryllar av roliga recept). Receptet rekommenderas starkt till alla pepparkaksälskare runt om i världen som tycker om att krydda till det lite då och då. Det har även sagts att kakorna ser precis ut som köpta kakor, så om du vill briljera med hur perfekt runda kakor du kan baka rekommenderas också receptet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lustigt nog verkar alla veganbloggar ha totaldött de senaste månaderna, alternativt gått över till att skriva om ganska tråkiga vardagsskildringar utan ens spår av matlagning.

Mazza sa...

tips på nya produkter du kan testa/recensera :

*olw's sourcream and sweet chili chips (sjukligt goda)
* go green's citron/vanilj soyghurt

Sara sa...

Tyvärr är ovan nämnda chips inte veganska, mjölksyran kommer i detta fall från komjölk :(

Adde sa...

Recension på GG:s nya soyghurt är dock på g. :)