Vad gör en Adde när Olivia vill ha något gott att äta en torsdagskväll? Det fanns inte så mycket hemma förutom sojamjölk och No-Egg. Men med lite fantasi går det att göra något gott (och snyggt) av det med! Det blev två mycket stora glas, men det blir nog bättre med fyra små.
Noisettepudding
3 msk No-Egg
knappt 1 dl strösocker
0,5 dl kakao
1 dl hasselnötter
2 dl vegetabilisk mjölk eller grädde
1,5 dl vatten
Rosta hasselnötterna några minuter i en torr stekpanna, tills svarta fläckar har uppstått på de flesta nötter. Lägg dem i en kökshandduk, vik den dubbel, och försök gnugga bort skalen så gott det går. Mal hasselnötterna i en mandelkvarn.
Blanda nötmixen med alla torra ingredienser i en kastrull. Vispa ned vätskan, och koka upp under omrörning. Avbryt när smeten tjocknat och häll upp på glas.
Vaniljkräm
1 tsk No-Egg
1 tsk potatismjöl
1,5 dl vegetabilisk mjölk eller grädde
1 msk vaniljsocker
1 msk strösocker
Blanda alla torra ingredienser i en kastrull och vispa ned veggomjölken. Koka upp under omrörning och avbryt när den första bubblan syns. Häll på krämen på noisettepuddingen och låt allt kallna i några timmar. Garnera med hallon och njut.
fredag 27 februari 2009
Noisettepudding med vaniljkräm
Etiketter:
choklad,
chokladpudding,
efterrätt,
hasselnötter,
mjölkfritt,
No-Egg,
noisettepudding,
pudding,
vegan
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar