fredag 27 februari 2009

Noisettepudding med vaniljkräm

Vad gör en Adde när Olivia vill ha något gott att äta en torsdagskväll? Det fanns inte så mycket hemma förutom sojamjölk och No-Egg. Men med lite fantasi går det att göra något gott (och snyggt) av det med! Det blev två mycket stora glas, men det blir nog bättre med fyra små.



Noisettepudding

3 msk No-Egg
knappt 1 dl strösocker
0,5 dl kakao
1 dl hasselnötter
2 dl vegetabilisk mjölk eller grädde
1,5 dl vatten


Rosta hasselnötterna några minuter i en torr stekpanna, tills svarta fläckar har uppstått på de flesta nötter. Lägg dem i en kökshandduk, vik den dubbel, och försök gnugga bort skalen så gott det går. Mal hasselnötterna i en mandelkvarn.

Blanda nötmixen med alla torra ingredienser i en kastrull. Vispa ned vätskan, och koka upp under omrörning. Avbryt när smeten tjocknat och häll upp på glas.

Vaniljkräm

1 tsk No-Egg
1 tsk potatismjöl
1,5 dl vegetabilisk mjölk eller grädde
1 msk vaniljsocker
1 msk strösocker


Blanda alla torra ingredienser i en kastrull och vispa ned veggomjölken. Koka upp under omrörning och avbryt när den första bubblan syns. Häll på krämen på noisettepuddingen och låt allt kallna i några timmar. Garnera med hallon och njut.

Inga kommentarer: