Såhär i påsktider har 146milvegan fått soltorkade tomater-dille; vi har ätit mackor med hummus och soltorkade tomater, pasta med pesto och soltorkade tomater, focaccia med soltorkade tomater, glass med soltorkade tomater, läsk med soltorkade tomater - ja, allt (ok, det sista var överdrift). We like it Italian style.
Tofupastej med soltorkade tomater och basilika
125 g fast tofu
1,5 dl orostade cashewnötter
1/3 dels kruka färsk basilika
4-5 st soltorkade tomater (de ska vara marinerade - finns färdigt på burk men snart kommer ett recept på hur en marinerar egna upp på bloggen)
1 msk olivolja eller olja från tomaterna
1 msk tomatpuré
0,5 msk citronsaft
Örtsalt och svartpeppar efter smak
Mixa cashewnötisarna så fint det bara går, tillsätt alla övriga ingredienser och mixa tills allt är väl blandat. Smaka av. Enjoy.
3 kommentarer:
Grattis på namnsdagen Olivia!
Soltorkade tomater is da shit! Det funkar bokstavligen till allt.
Tofu, cashewnötter, basilika och soltorkade tomater. När hela ingredienslistan består av favoriter kan det ju inte smaka annat än gott, så den här pastejen måste jag bestämt prova.
Tack, Fido! (Jag är lite seg då och då)
Skicka en kommentar