måndag 27 april 2009

Penne i Tomatsås med Tofu Rosso



Taifun har några schyssta tofusorter med medelhavssmak ute på marknaden. Vår favorit bland dessa är utan tvivel Tofu Rosso - en tofu som smaksatts med oliver, tomater, vitlök, basilika, persilja med mera... Kort sagt, en tofu som smakar betydligt mer och bättre än vardagsmarkattans (ja, även den marinerade versionen). Den finns att köpa i välsorterade hälsokostbutiker. Vi brukar använda den som ersättning för mozarella/brie i stora ciabattas eller baguettemackor, men den här gången kände vi för att göra något mer matigt. En enkel men otroligt god middag blev resultatet:



Penne i Tomatsås och Tofu Rosso
Räcker till två personer

Ett paket Tofu Rosso, hackad i kuber
Penne till två personer


Tomatsås:

1 gul lök
2 bananschalottenlökar
några matskedar olivolja
1 tsk chilipeppar, helst anchostyle
1 liten paprika
2 burkar hela, skalade tomater i tomatjuice
1 lagerblad
1 nypa torkad rosmarin
1 nypa torkad oregano
cirka 1 msk färsk hackad timjan
socker, salt och svartpeppar

Finhacka paprikan. Finhacka och fräs löken på medelvärme i olivoljan, tillsammans med chilin, i några minuter, tills den är riktigt genomskinlig, på gränsen till att den börjar få färg. Tillsätt paprikan, tomaterna, lagerbladet, rosmarin och oregano. Försök att hacka tomaterna så gott det går med en stekgaffel, och koka sedan allt under lock i 10-15 minuter. Ta av locket och låt såsen reduceras till önskad konsistens, i ytterligare 15-20 minuter. Koka under tiden pastan. Rör sedan i timjan, och avrunda med några matskedar socker, lite salt och rejält med svartpeppar. Ta upp lagerbladet.

Blanda pastan med tomatsåsen och rör i tofun. Servera med en timjankvist.

2 kommentarer:

Pinar sa...

Ser riktigt gott ut :O

Anonym sa...

ÄLSKAR er blogg! tack för receptet! :)