Händer det att du får oväntat besök och vill bjuda på något lite mer stiligt än Gevalia? Svärmor kanske kommer och förväntar sig en förberedd lyxmiddag? Jag kan visserligen inte hjälpa dig med förrätten och huvudrätten, men efterrätten ska i alla fall inte vara något problem. Den här desserten går att svänga ihop på ingen tid alls, och den smakar förträffligt. Så vad väntar du på? Blanda till och skeda i dig! (Ursäkta bristen på bilder. Adde har ingen kamera.)
Nougatmousse
4-6 personer
1 pkt Carlshamns Visp (Borde funka med GoGreen och Soyatoo också)
3 små guldnougater (1,5 dubbelnougat, alltså)
50 g hasselnötter
Vispa vispgrädden fluffig. Smält nougaten försiktigt i vattenbad. Vispa i i grädden och ställ in allting i kylen. Rosta hasselnötterna i några minuter i en torr, het stekpanna. Hacka dem fint och strö över moussen. Servera!
onsdag 6 maj 2009
Ett lätt sätt att impa på folk (eller bara en god Nougatmousse)
Etiketter:
desserter,
efterrätter,
mousse,
nougat,
snabblagat,
vegan,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
8 kommentarer:
gudarn vad gott! måste prova.
Adde för jävelen!
Nice! Äntligen ett schysst recept på en nougatblandning.
Tack för kommentaren! Var ni på vegomässan själva?
fanvadgott!
Jättebra recept ni har! Vilken bra bogg!
Jag är bara nyfiken, varför just 146 mil?
men! guldnougat innehåller ju komjölk för bövelen. xC inte mycket men jag skulle knappast påstå att den är helt vegan.
Linnéa: Det innehåller inte mjölk. Det tillverkas i samma maskin som produkter som innehåller mjölk. Alltså står det 0.05% mjölk för att varna allergiker. Tidigare stod det väl "Kan innehålla spår av mjölk"? Receptet är veganskt, men fabriken är det inte.
Victoria: Så långt var det mellan oss när undertecknad bodde i Kiruna och Olivia i Söderköping. :)
Skicka en kommentar