Swishcakes
4 portioner
600 g potatis
600 g kokta sojabönor
1 dl hackad gräslök (½ paket fryst)
3 msk rivet citronskal (från 2-3 citroner)
1 tsk liquid smoke
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
Ströbröd till panering (cirka 1 dl)
Koka potatisen tills den blir mjuk (för supersnabb potatis: tärna den först). Häll av vattnet och mosa potatisen med potatisstomp. Grovmixa sojabönorna; det ska bli som en färs snarare än en smet. Rör ihop mixade sojabönor, potatismos, gräslök, citronskal och salt och peppar till en smet. Forma 10 biffar och vänd dem i ströbröd. Stek biffarna på medelvärme i några minuter tills de blir gyllenbruna.
Senapssås
½ buljongtärning eller ca 2 tsk buljongpulver
2 msk dijonsenap
2 msk skånsk senap
1 dl vatten
1 dl vegetabilisk grädde
Vispa ihop alla ingredienser till såsen. Låt såsen koka upp och puttra några minuter.
5 kommentarer:
hela sojabönor alltså? inte hacka dem lite?
Oj! måste ha blivit något fel vid publiceringen. Sojabönorna ska mixas och receptet är uppdaterat nu!
Mmm ser gott ut!
Jag gillar också att veganisera och har just startat en egen veganmatsblogg som heter Vegankocken :)
http://vegankocken.wordpress.com/
2 timmar av ingenting? Har du verkligen tänkt till när du "veganiserade" det här receptet, dessutom är receptet till en hel skol klass? En jävligt bra blogg i övrigt....
/stefan
mmm, det här var gott. hade ingen gräslök så bytte ut den mot lite dill och arame-alger. bidde goda fuskpanetter
Skicka en kommentar