måndag 21 februari 2011

Wiltons Decorating Icing - häftig recension!

Eftersom att jag faktiskt älskar att baka till och med mer än jag älskar att äta det jag bakar så gör jag oftast det mesta själv från grunden. Men är man, liksom jag, ett stort fan av amerikansk bakning så kan man ju knappast undvika färdigprodukter helt. Det finns ju en hel uppsjö av både skumma och häftiga importerade produkter idag.
I julklapp fick jag två tuber med Wilton's Decorating Icing, en rosafärgad och en blå. Här om dagen bestämde jag mig för att äntligen testa den rosa varianten! Konsistensmässigt blev jag lite förvånad, det var mer som glasyr än som smörkräm - som jag hade förväntat mig att det skulle likna.
Färgen var lika fin som på bilden här ovan (döm själv, men själv tycker jag att rosa liksom aldrig kan bli fel - särskilt inte när det kommer till cupcakes), lite mörkare rosa än vad jag hade förväntat mig. Jag tycker att det är lite extra speciellt att äta rosa grejer för oss veganer, eftersom att den röda färgen ju så ofta kommer ifrån löss. Den här gången slapp vi sådana otrevligheter och så vitt vi har lyckats klura ut härhemma så ska Wiltons frosting vara helt vegansk (vi KAN ha missat något läskigt e-nummer där någonstans på den långa innehållsförteckningen). Jag förstår att tuben måste se helt enorm ut på bilden men det är minicupcakes den hänger med, så bilden luras lite. Hursomhelst räckte innehållet i den lilla tuben precis till att glasera 24 söta minimuffins med jordgubbssmak.
Nu tror ni kanske att jag glömt det viktigaste... Ja, okej! Smaken då? Tja, det smakade artificiellt fast på ett gott sätt, kunde vi konstatera efter ett utförligt smaktest som typ gick ut på att vi åt fett mycket cupcakes. Om du brukar gilla sådan där vispgrädde på sprutflaska, och om du dessutom gillar allt som är amerikanskt och sött - ja,då är det här något för dig.
Om du typ hatar att köpa färdigprodukter så kan du använda det här receptet för att göra egen, superenkel, supergod frosting. Sedan kan du färga smeten rosa själv, med vegetabilisk röd karamellfärg som finns bland annat på The English Shop i Göteborg.

4 kommentarer:

Rasmus sa...

Hej,
hittar ingen mailadress på bloggen men vill komma i kontakt med er angående Vegomässan 2011. Hoppas ni vill delta och göra den till en succé. Skicka ett mail till info (at) vegomassan.org så berättar jag vad allt handlar om!

Ha det fint!
/Rasmus, Vegomässan

murry sa...

åh!!! Kul om ni får vara med i vegomässan!! babe, gör cupcakes när jag hälsar på!!! <33

Johan sa...

Mer mer mer. Uppdatera pls.

Catharina sa...

Jag tror att detta märket finns på panduro hobby. De har en del andra grejer för bakning från Wiltons också, om jag inte minns fel... :)