![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqihVrLM7qMqm3D5ivCMGgEeOwiGUY9qvoWDTaHXLTLaTTKqjm_qeZoLXN7T_xX20jBAzS5XNL4B3VDQB-OdELJ22F0HoQi21s0FvvPFbSevc8eDqNML5hEM1u_20kHfNhp0Dyj4RER4O6/s400/bakogryta.jpg)
Vegetarisk bakogryta
4 portioner
4 dl färdigkokta kikärtor
7 medelstora morötter
4-5 gula lökar
150 gram "Pure vegetable ghee" eller annat matfett
2 msk tomatpuré
2-3 tsk bakokrydda
1 tsk salt
1 dl vatten (späd ev. med mera under koktiden)
Hacka löken, skiva morötterna och bryn allt i lite av matfettet. Tillsätt övriga ingredienser inklusive resten av fettet. Koka på låg värme i 2-3 timmar. Späd eventuellt med mera vatten.
Serveras med ris och rikligt med sallad.
2 kommentarer:
Det vattnas i munnen! xD Den ser verkligen god ut! ^^
Gud vad gott! Mumsa mumsa. Denna gryta ska jag servera på min födelsedag.
Skicka en kommentar