söndag 28 september 2008

Blåbärssorbet med smak av ingefära och grönt té


Den här sorbeten går att röra ihop på en handvändning. Ingen glassmaskin behövs, utan man mixar bara de frysta bären med vätska. Ta lite av vätskan i taget så du får rätt konsistens.


Blåbärssorbet med smak av ingefära och grönt té
4 portioner

2 dl vatten
2-3 cm färsk ingefära, skalad och grovhackad
en tepåse med grönt té (naturellt, helst)
upp till 0,5 dl socker
225 g blåbär


Koka upp vattnet tillsammans med ingefäran och tepåsen och låt sjuda under lock i tre minuter. Ta sedan bort kastrullen från plattan, fiska upp tepåsen och låt allt stå under lock i fem minuter. Sila till sist bort ingefäran och lös upp så mycket socker du känner att du behöver i brygden. Låt det kallna ordentligt och mixa sedan ihop sockerlagen med blåbären. Servera och njut.

Receptet tillägnas för övrigt Olivia, för jag saknar henne. :(

Inga kommentarer: