Noisettepudding
3 msk No-Egg
knappt 1 dl strösocker
0,5 dl kakao
1 dl hasselnötter
2 dl vegetabilisk mjölk eller grädde
1,5 dl vatten
Rosta hasselnötterna några minuter i en torr stekpanna, tills svarta fläckar har uppstått på de flesta nötter. Lägg dem i en kökshandduk, vik den dubbel, och försök gnugga bort skalen så gott det går. Mal hasselnötterna i en mandelkvarn.
Blanda nötmixen med alla torra ingredienser i en kastrull. Vispa ned vätskan, och koka upp under omrörning. Avbryt när smeten tjocknat och häll upp på glas.
Vaniljkräm
1 tsk No-Egg
1 tsk potatismjöl
1,5 dl vegetabilisk mjölk eller grädde
1 msk vaniljsocker
1 msk strösocker
Blanda alla torra ingredienser i en kastrull och vispa ned veggomjölken. Koka upp under omrörning och avbryt när den första bubblan syns. Häll på krämen på noisettepuddingen och låt allt kallna i några timmar. Garnera med hallon och njut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar