onsdag 6 maj 2009

Ett lätt sätt att impa på folk (eller bara en god Nougatmousse)

Händer det att du får oväntat besök och vill bjuda på något lite mer stiligt än Gevalia? Svärmor kanske kommer och förväntar sig en förberedd lyxmiddag? Jag kan visserligen inte hjälpa dig med förrätten och huvudrätten, men efterrätten ska i alla fall inte vara något problem. Den här desserten går att svänga ihop på ingen tid alls, och den smakar förträffligt. Så vad väntar du på? Blanda till och skeda i dig! (Ursäkta bristen på bilder. Adde har ingen kamera.)

Nougatmousse
4-6 personer

1 pkt Carlshamns Visp (Borde funka med GoGreen och Soyatoo också)
3 små guldnougater (1,5 dubbelnougat, alltså)
50 g hasselnötter


Vispa vispgrädden fluffig. Smält nougaten försiktigt i vattenbad. Vispa i i grädden och ställ in allting i kylen. Rosta hasselnötterna i några minuter i en torr, het stekpanna. Hacka dem fint och strö över moussen. Servera!

8 kommentarer:

åsa sa...

gudarn vad gott! måste prova.

Fido sa...

Adde för jävelen!

Robin och Emma sa...

Nice! Äntligen ett schysst recept på en nougatblandning.

Tack för kommentaren! Var ni på vegomässan själva?

Max Forssell sa...

fanvadgott!

Victoria sa...

Jättebra recept ni har! Vilken bra bogg!
Jag är bara nyfiken, varför just 146 mil?

Linnéa sa...

men! guldnougat innehåller ju komjölk för bövelen. xC inte mycket men jag skulle knappast påstå att den är helt vegan.

Anonym sa...

Linnéa: Det innehåller inte mjölk. Det tillverkas i samma maskin som produkter som innehåller mjölk. Alltså står det 0.05% mjölk för att varna allergiker. Tidigare stod det väl "Kan innehålla spår av mjölk"? Receptet är veganskt, men fabriken är det inte.

Adde sa...

Victoria: Så långt var det mellan oss när undertecknad bodde i Kiruna och Olivia i Söderköping. :)