måndag 4 januari 2010

Comida en España

Vi vet att vi är typ sämst på att uppdatera bloggen. Julmat är kanske inte vårt favoritbloggämne, då vi mest tjuvar recept från alla andra braiga bloggar samt Djurens Rätt. Dessutom hade vi typ två dagar på oss att förbereda all julmat (då vi även skulle hinna handla julklappar till familjerna)... Hehehe.

December har varit fullt upp för oss, först blev Olivian sjuk och åkte in på sjukan och sen bar det direkt därifrån till ett varmt land. Med ospecifierat boende hamnade vi på Playa de las Americas på Teneriffa. Ni hör ju säkert på namnet vad det var för slags ställe. Ur matsynpunkt var det kanske inte världens drömresa, då strandpromenaderna kantades av inkastare vid diverse STEAK HOUSE's. Vi mumsade linsgryta på en indisk restaurang och vältrade oss i tapas och gazpacho på en spansk men mycket mer intressant än så blev det inte i restaurangväg. Tyvärr säger latmaskarna Olivia och Adde - Yey, säger plånboken.

Istället passade vi på att använda de två kokplattorna på hotellet till diverse kulinariska smakupplevelser. Vi upptäckte att olivoljan var lika billig som ett rån och vältrade oss i vitlöksbröd och tomatsås. Nomnom. Det fanns ett helt okej utbud av sojaprodukter - vi hittade flera olika märken sojamjölk (ett kostade 8 kronor litern!!!) - fanns även smaksatt med apelsin, persika, ananas, choklad och vaniij, samt sojayoghurt i några olika smaker. Vive Soy var vår favorit av sojaproduktsmärkena (det var dom som hade alla balla smaksättningar). Några andra pålägg än margarin, jordnötssmör och olika marmelader hittade vi inte direkt så det blev sockerchocksfrukost med choco krispies varje morgon.

Inte direkt världens hälsosammaste frukost men är det semester i sydeuropa, så är det.

En annan bra grej med Spanien ur vegansynpunkt är att chipsen som säljs inte alls är lika fullproppade med animalier. Vi kunde bada i mjölkfria chipssorter. De godaste var nog maltvinägerchipsen eller de med smak av karamelliserad lök och balsamvinäger. Och om detta har vi bara en kommentar: vinägerchips är sjukt underskattat i Sverige...

3 kommentarer:

Madildu sa...

alltså, fick ni leta mycket för att hitta alla bra grejer, typ sojamjölken? jag har aldrig hittat nåt bra när jag har varit utomlands...

Olivia sa...

Nja, det fanns ju inte i de allra minsta affärerna men i de hyfsat stora butikerna var det bara att titta lite extra noga, så fanns det där - mitt framför ögona på oss, dö!

Anonym sa...

vinägerchips Q_Q alltså åh. <3