söndag 12 september 2010

Kantarellpizza med aubergine och valnötter

Det krävs inte någon superknepig fyllning för att göra en supergod pizza. Vi brukar ofta göra vår egen sojakebab och bearnaisesås för att få till en riktig svennig pizza, men den här är ganska enkel i jämförelse, och fortfarande fruktansvärt god. Ursäkta att jag inte skriver med recept på tomatsås och pizzadeg, men det går att få tag på flera ställen så jag ser inte poängen med att vi också ska ha med det. Men visst, jag brukar göra en grym tomatsås, så det kanske kommer nåt inlägg om det senare. Men ja, som sagt, senare.



Kantarellpizza med aubergine och valnötter

1 valfri pizzadeg för två pizzor
1 valfri sats tomatsås för två pizzor
1 aubergine
3 rejäla nävar kantareller
2 dl valnötter
1 silverlök
1 dl olivolja
svartpeppar


Skiva auberginen tunt och salta varje skiva. Lägg sedan alla skivor i ett durkslag och ställ en tung vikt ovanpå. Låt stå i cirka 30 minuter innan du sköljer av saltet. Förbered under tiden pizzadegen genom att baka ut den till två normalstora eller en långplåtsstor pizza, bred på tomatsåsen och sätt ugnen på 200 grader. Rensa kantarellerna och grovhacka silverlöken. Skär aubergineskivorna i tjocka strimlor. Hetta upp olivoljan i en stor wok och stek alltsammans, bortsett från valnötterna, på medelvärme i cirka 10 minuter. Lägg därefter på allting på pizzan, toppa med grovkrossade valnötter, salt och svartpeppar och grädda i mitten av ugnen i ungefär en kvart.

4 kommentarer:

Johanna sa...

Underbart!

Anni sa...

sv: ja, jag tror att psylliumfröna hjälper till att hålla ihop smeten lite(kan också vara rent hitte på, men de är ju nyttiga ändå så det gör ju inte så mycket) så att byta dem mot krossade linfrön går nog minst lika bra.

Bakom Lisen och Ik sa...

Åh valnötter och kantareller är ju så got!

Matilda sa...

Hej! Tack för att ni bloggar. Jag är också vegan, hittade er via Per-Anders Svärds blogg. Kram!