söndag 18 januari 2009

Äntligen, lila mat!

Ja, jag vet att det finns några där ute som verkligen har längtat efter en lila maträtt, att ni dag in och dag ut har kikat in på den här bloggen med stor spänning, bara för att efter en stund sucka tungt då ni bara hittat dumma recept på rosa maträtter. Jag vet också att ni stundtals har givit upp hoppet om att någonsin få se något lila på den här något fascistiskt rosa bloggen och jag ber därför så hemskt mycket om ursäkt för att jag varit lite besatt av rosa. Men! En är väl inte sämre än att en ändrar sig, så Voilà;En lila bönspread!


1 burk svarta bönor Knappt 1 dl mandel 1,5 msk chilisås 1 msk olivolja 1 msk neutral olja (t.ex. raps) 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkad basilika Örtsalt Svartpeppar efter smak

Hacka mandeln fint. Mixa alla ingredienser till en slät puré. Avnjut den något läskigt lila spreaden på mackor, kex eller vad helst du vill (lussebullar rekommenderas dock inte men testa gärna om du vill).

2 kommentarer:

Läjon sa...

Oh, det verkar spexigt! Borde provas. Förresten, blå kongo är ju lätt att få till lila rätter med? Potatismos blir lila har jag hört. Har aldrig sett potatis i affär dock.. Synd där.

Hej förresten, Linnea heter jag och prenumerar numer på din blogg. ^^

Yamiko sa...

Hurra! Lila är min favoritfärg! =^_^=