torsdag 8 januari 2009

Hallon- och chokladpannacotta

Om en vill ha en festlig efterätt med geléig konsistens är det rätt bra att använda sig av gelédocker multi, som är helt vegetabiliskt - det är lättare att få tag på än agar om du bor i en liten stad.

Första gången vi gjorde den här pannacottan så stelnade dock inte hallonsmeten, därför har vi minskat på mängden hallon. Hoppas det går vägen :)

4 port

1/3 l hallon
½ dl soja- eller havregrädde
½ dl Gelésocker Multi

100 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
1 dl Gelésocker Multi

Tina hallonen i en kastrull och hacka sönder dem med hjälp av t.ex. en trägaffel. Tillsätt grädden och gelésockret. Låt koka upp och koka i ½ minut. Fördela krämen i fyra stycken glas och ställ därefter i kylskåp för att stelna.

Lägg choklad, grädde och gelésocker i en kastrull och smält på svag värme. När det kokat upp, låt det koka i 1/2 minut. Fördela därefter försiktigt blandningen på hallonkrämen (OBS! Det är viktigt att hallonkrämen stelnat när detta görs). Ställ i kylskåp för att stelna.

5 kommentarer:

Veganbidraget sa...

Ser superfina ut! Och hallon+choklad är ju rätt oslagbart så det får snickras ihop... Tycker dock att agar agar är mycket bättre att jobba med då multisockret har en något läskig konstgjord söt smak.

Stella sa...

sött det blev, med hjärtan på! :)

Olivia sa...

Veganbidraget:
Jag gillar också agar mer, dock så hade vi bara tillgång till gelesocker multi på lovet, då vi befann oss i en liten småländsk stad, och tänkte att det nog finns många andra som också har svårt att hitta agar.
Stella: Såklart, hjärtat var pricken över i:t :D

cillis sa...

Vad gott det ser ut. Har ni kommit på det själva? Jag lyckas inte hitta gelesockret i affärn. Men antar att det är jag som behöver glasögon...hm

Olivia sa...

Tjo Cillis! Vi fick idén fån Dansukkers hemsida.
Vad synd. Du kan ju alltid fråga personalen? Om de inte har det så kanske de kan ta in det :)