lördag 11 april 2009

Pomodoro secco

Såhär i påsktider har 146milvegan fått soltorkade tomater-dille; vi har ätit mackor med hummus och soltorkade tomater, pasta med pesto och soltorkade tomater, focaccia med soltorkade tomater, glass med soltorkade tomater, läsk med soltorkade tomater - ja, allt (ok, det sista var överdrift). We like it Italian style.

Tofupastej med soltorkade tomater och basilika

125 g fast tofu
1,5 dl orostade cashewnötter
1/3 dels kruka färsk basilika
4-5 st soltorkade tomater (de ska vara marinerade - finns färdigt på burk men snart kommer ett recept på hur en marinerar egna upp på bloggen)
1 msk olivolja eller olja från tomaterna
1 msk tomatpuré
0,5 msk citronsaft
Örtsalt och svartpeppar efter smak

Mixa cashewnötisarna så fint det bara går, tillsätt alla övriga ingredienser och mixa tills allt är väl blandat. Smaka av. Enjoy.



3 kommentarer:

Fido sa...

Grattis på namnsdagen Olivia!

Surdegen sa...

Soltorkade tomater is da shit! Det funkar bokstavligen till allt.

Tofu, cashewnötter, basilika och soltorkade tomater. När hela ingredienslistan består av favoriter kan det ju inte smaka annat än gott, så den här pastejen måste jag bestämt prova.

Olivia sa...

Tack, Fido! (Jag är lite seg då och då)