måndag 6 juli 2009

Chic kebap

Trots att vi i förgående inlägg skrev att kebab kan vara svårt att göra själv, så kommer här ett superenkelt recept på egen vegochickenkebab som smakar ljuvligt som sommarlunch eller fredagsvräkätningsmat. Kebapen förtäres självfallet ihop med en ljuvlig vitlökssås som får dina smaklökar att dansa i baktakt.

Kebap
En påse Istället för kyckling från Veggo
2-3 vitlöksklyftor
Paprikapulver
Spiskummin
Cayennepeppar
Salt och peppar
Olja att steka i

Vitlökssås
400 g silkestofu
4 msk äggfri majonäs
1 vitlöksklyfta
1 msk persilja
½ tsk citronsaft
Salt och peppar

Kebaben: Stek vegokycklingen i rikligt med olja, pressa i vitlöksklyftorna och krydda ordentligt.

Såsen: Mixa alla ingredienser till en slät sås och smaka av med salt och peppar.

Servera härligheten i hembakta - eller köpta, men hembakta är så mycket godare - pitabröd och med isbergssallad, lök och gurka.

6 kommentarer:

sanslos sa...

Jag har aldrig tänkt på att silkestofu kan mixas till sås. Coolt!

Anja sa...

Nä, det där med silkestofuvitlökssåsen var ett genidrag! Jag gillar inte riktigt alpros sojayoghurt som känns som "enda" alternativet om man ska göra kall sås, så det här var en lysande idé!

Överhuvudtaget så är kombinationen spiskummin och paprikapulver helt himmelsk! Jag ska testa det här receptet.

Jag kan också tipsa om att vända nykokta potatisar i olivolja, spiskummin, paprikapulver och koriander. Det blir en helt underbar potatissallad!

fannie sa...

När man ser din blogg börjar man tänka att det inte är så himla svårt att vara vegan!
Men en sak jag måste fråga, hittar du alla ingredienser i en vanlig mataffär?

Olivia sa...

Sanslos & Anja: Ja, det är verkligen supersmart att mixa silkestofu till sås, vet inte hur vi kom på idén (det var ett tag sedan) men bra var det :)
Fannie: Vad kul, det är väl det budskapet vi främst vill sprida, för det är faktiskt inte så svårt alls. De allra flesta ingredienser går att hitta i vanliga matvarubutiker men vi handlar även t.ex. b-jäst i hälsokost affärer. silkestofu som vi använde i detta recept kan vara svårt att få tag på i mindre städer men det går lätt att byta ut mot sojayoghurt, som finns nästan överallt!

Emelie sa...

Ser inte dumt ut alls. Veggo-kyckling har jag hemma i frysen så detta ska jag prova när jag kommer hem till Linköping igen.

Adam sa...

Nämen hejsan!

Tipsar om en vegansk kokbok i PDF-format från sångaren i Sigur Rós!

http://jonsiandalex.com/recipes