lördag 4 juli 2009

Gööööötebooorg

I veckan har herrskapet varit i den vackra staden Göteborg. Det var olidligt varmt men vi överlevde, och dessutom hann vi köpa och äta en massa mat också. Yumyum.


På vägen dit drack vi Elovena, en ny sorts havredryck (typ drickyoghurt) i smakerna skogsbär och havtorn/aprikos. Havtorn/aprikos var helt klart den godare av de två, och i stort var vi nöjda med dem, även om de var lite dyra. Superbra mellanmål.

Till lunch första dagen blev det köttorgie på jonsborgs, som sig bör. En Giantburger åt O och en tacorulle åt A. Fettigt med majonäs gjorde burgaren till en hit, och rostningen på hamburgerbrödet satte kronan på verket. En lagom stor måltid en varm sommardag. Tacorullen var inte lika god, men mest för att den var lite småtråkig. God sojafärs, men en skulle kunnat göra den hemma. Kan vi möjligen rekommendera Jonsborgs att slänga i några lass guacamole när de ändå håller på? Fast det gick visserligen att köpa till för en tia. Helt OK rulle iaf. Dagen därpå återvände vi till Jonsborgs efter flertalet försök att få tag på lunch annorstädes. Vi tog varsin kebabrulle, och det var verkligen tokgott! Det kändes mer värt än det vi åt dagen innan, eftersom det var lite mer speciellt än det en kan göra hemma. Mätta och goa blev vi, på klassiskt göteborgsmanér. Cirkus en femtiolapp för endera rätten får en punga ut med.

En ekostore-tur hanns också med! Vi köpte korv, rismjölkchoklad, örtläsk och en riktigt god blåbärschoklad. Korven (från viana) var grymt god som vanligt, rökig och härlig. Perfekt och lagom svennig att äta framför TV:n. Ledsamt nog tvangs vi konstatera att vi nog växt ifrån rismjölkchokladen. Den smakar inte alls lika gott som när vi just blev veganer. Smakar mest socker och fett (precis som vanlig mjölkchoklad) och vi spenderar hellre våra pengar på god mörk choklad. Men om mjölkchoklad verkligen är något för dig rekommenderas den. God mörk choklad blev det dock som sagt också, från ett märke vi aldrig tidigare smakat: GREEN DREAM. Förutom den superläckra förpackningen så gillade vi att chocolaten smälte så fint på tungan. Vi blev schå klad, schå klad :) Dessutom passade vi på att dregla lagom mycket över massor annat i affären men tyvärr så är vi ju inte så rika som vi hade önskat och vi kunde därmed inte köpa halva butiken. Synd, men vi måste se sanningen i vitögat då och då.

Kvällen ägnades åt en middag på L'Assassino på Andra Långgatan. Förutom de charmiga grannarna (porrbutiker vart en än ser) så har restaurangen ett riktigt trevligt veganutbud. Vi kostade på oss en veganfilé och några tzayspett med goda tillbehör. Båda kostade runt hundra kronor, vilket sved lite i studenternas plånbok, men vi äter ju inte ute så ofta, och nåt ska en ju lägga pengar på. Maten gick verkligen inte att klaga på, och njutningen eskalerade för varje tugga.

Slutligen hann vi med The English Shop, en engelsk affär. Den engelska affären ligger i Linnéstaden, nära Hagabion (som var stängd vid lunch! fan vi som ville äta där!) och där kan inhandlas allehanda engelska matvaror. En hel del sjuka saker finns, som t.e.x köttfärs i gelé, oxsvanssoppa, tusen olika smak- och färgämnen till bakning. En kakmix vars hela baksida täcktes av innehållsförteckningen som innefattade runt 60 ingredienser, uppskattningsvis dårå. Men det finns också väldigtmånga goda och roliga saker, till exempel chips i smakerna worchestershiresås, sweet chili och havssalt/svartpeppar. Betydligt fler chips verkar vara veganska i Storbritannien än i Sverige. Fusk. Worchestershirechipsen var verkligen underbara. Synd att påsen tog slut så snabbt... Självklart finns också många tésorter, som sig bör. Vi köpte ett té som bara innehöll olika kryddor samt kakaobönor och cikoria. Chocolate Chai från märket WHITTARD OF CHELSEA. Fanns även flera andra sorter från samma märke som lät helt grymma. Inte såå farligt dyrt heller, 45 riksdaler för en påse à125 g.

2 kommentarer:

Sara sa...

Worchestershiresås innehåller ansjovis, hoppas inte chipsen gör det.

Olivia sa...

Sara, vi kollade självklart att chipsen inte innehöll något animaliskt alls :)
(Och vegetarisk worschestershiresås finns på goodstore, har vi för oss)