lördag 8 maj 2010

146milvegan t-t-tipzar 2

Eftersom det blev en så sjukt stor succé sist vi tipzade om något på bloggen så tänkte vi göra er alla klada hestar genom att skriva ännu ett tipzinlägg. Den här gången om sojamjölk! (A)

Vi läste på vegokoll.se att Ica har släppt en nya sojadryck, så sist vi var på Ica Maxi och storhandlade passade vi såklart på att köpa hem lite för att testa. Vi älskar nämligen att testa nya produkter! 15 kronor litern fick vi ge för den, vilket är den näst billigaste sojadryck vi hittat härhemma (efter Coops egna som man kan få för cirka 13 kronor litern).

Nu har vi smakat på sojamjölken och den var vääääldigt god. En kände inte alls mycket av den mindre goda, aningen bittra sojasmaken och den var lagom söt. Jäkligt god att bara dricka som den är, det var nästan lite alprostuk på den. Det blir nog Icas sojadryck vi kommer köra på i fortsättningen.


En liten brasklapp bara: ICA:s solhavre innehåller ju D-vitamin från ull, så det kan tänkas att den här sojadrycken också gör det. För vår del fortsätter vi nog ändå att köpa den av pragmatiska skäl, men det kan ju vara bra att veta.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Godaste sojadrycken <3

Jenny sa...

Jag tror att det är exakt samma mjölk som Alpros och i så fall är den 100 procent vegansk.

Peas.

Olf sa...

Jag köpte också denna ett slag, men sedan kom jag på att kolla efter något tecken på att sojabönorna inte var genmanipulerade. Något sådant tecken finns inte på ICA:s sojamjölk och eftersom man genmodifierar för att kunna bespruta dem mer slutade jag köpa denna sojamjölk. Tyvärr.

Adde sa...

Olf: Som Jenny skriver ovan är det ju troligen Alpro som gör denna, och nog har de som regel att aldrig köpa in GMO-bönor? Inte för att det skulle spela så stor roll för mig, jag har än så länge inget emot GMO-produkter.

Men varför inte maila ICA och fråga helt enkelt?