onsdag 5 maj 2010

Currytofu med rostad butternut squash- och lökröra

Hej!

Minns ni oss? Det är vi som brukade posta recept på de här bloggen förr i tiden. Förlåt att vi inte bloggat om några på ett tag. Vi är dåliga. Så! Nu går vi vidare.

På vår lokala asiatbutik hittade vi till vår förtjusning Butternut Squash, som vi läst en hel del om men aldrig prövat. Den är underbar rostad, och tack vare inte så lite inspiration från Veganomicon så lyckades vi komponera ihop den här rätten! Det går bra att göra båda i samma ugn, byt bara plats på plåtarna efter halva tiden.

Rostad butternut squash- och lökröra


1 medelstor butternut squash
2-3 gula lökar
några matskedar olivolja
drygt 2 msk hel koriander
1 msk mald spiskummin
salt efter smak, förmodligen runt en halv tesked


Sätt ugnen på 200 grader. Skala, kärna ur och hacka squashen i 2-centimetersstora kuber. Skiva löken fint. Krossa koriandern lätt. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål tills både squashen och löken är täckt av kryddor och olja. Strö ut alltsammans på en långplåt och låt stå i ugnen i cirka 35-40 minuter, tills squashen är så mjuk att den smälter i munnen och löken har fått lite bruna fläckar.



Currytofu

ca 250 gram tofu
0,5 dl vatten
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
1,5 msk japansk sojasås
2 msk stark curry
några stänk tabascosås


Skiva tofun på längden till fyra tjocka skivor. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål och slå över tofun och låt den stå och dra i minst en halvtimma. Grädda den sedan på 200 grader i cirka 30-40 minuter.

3 kommentarer:

Chrille sa...

Detta receptet gör upp för er frånvaro, eftersom pump is the shit!

Man blir tårögd *gnyyy*

Annelie sa...

yipee! ni är tebaks! Det där verkar kanongott!

Systeryster Johanna sa...

Butternut squash är galet tokgott!