måndag 12 juli 2010

Swishcakes med senapssås

Jag tycker nästan lika mycket om att läsa om mat som att laga eller äta mat. Det är alltid intressant att se hur andra människor komponerar ihop maträtter och hämta inspiration ifrån deras recept. När jag satt och läste i Allt om mat häromdagen så hittade jag ett recept på fishcakes med lax i och tänkte att det nog skulle vara suveränt att veganisera. Det är ju grymt kul att veganisera recept och ofta tycker jag att det blir jäkligt smarrigt att veganisera fiskiga recept. Så, här har ni mina swischcakes. De går så snabbt att göra så det bara säger swish!



Swishcakes
4 portioner

600 g potatis
600 g kokta sojabönor
1 dl hackad gräslök (½ paket fryst)
3 msk rivet citronskal (från 2-3 citroner)
1 tsk liquid smoke
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
Ströbröd till panering (cirka 1 dl)

Koka potatisen tills den blir mjuk (för supersnabb potatis: tärna den först). Häll av vattnet och mosa potatisen med potatisstomp. Grovmixa sojabönorna; det ska bli som en färs snarare än en smet. Rör ihop mixade sojabönor, potatismos, gräslök, citronskal och salt och peppar till en smet. Forma 10 biffar och vänd dem i ströbröd. Stek biffarna på medelvärme i några minuter tills de blir gyllenbruna.

Senapssås
½ buljongtärning eller ca 2 tsk buljongpulver
2 msk dijonsenap
2 msk skånsk senap
1 dl vatten
1 dl vegetabilisk grädde

Vispa ihop alla ingredienser till såsen. Låt såsen koka upp och puttra några minuter.

5 kommentarer:

Anonym sa...

hela sojabönor alltså? inte hacka dem lite?

Olivia sa...

Oj! måste ha blivit något fel vid publiceringen. Sojabönorna ska mixas och receptet är uppdaterat nu!

Anonym sa...

Mmm ser gott ut!
Jag gillar också att veganisera och har just startat en egen veganmatsblogg som heter Vegankocken :)

http://vegankocken.wordpress.com/

Anonym sa...

2 timmar av ingenting? Har du verkligen tänkt till när du "veganiserade" det här receptet, dessutom är receptet till en hel skol klass? En jävligt bra blogg i övrigt....


/stefan

Anonym sa...

mmm, det här var gott. hade ingen gräslök så bytte ut den mot lite dill och arame-alger. bidde goda fuskpanetter