fredag 15 april 2011

Morotskaka

En anledning till att vi bloggar så sällan är att vi helst vill blogga om något "nytt". Och när det kommer till bakning strävar jag nästan alltid efter att testa något jag inte smakat förut: ju mer annorlunda, desto bättre. Men ibland blir man så sugen på någon fin klassiker, som man mest åt före sin vegantid, och då tänker man att det vanliga inte behöver vara särskilt tråkigt alls.

Fast en enkel morotskaka blir ändå lite gladare om hon får byta skepnad till minicupcakes och ikläda sig några heta muffinsformar.Det finns många recept på vegansk morotskaka/-muffins därute. (Google is your friend) Det blev en del experimenterande med frostingen eftersom jag ville att den skulle smaka riktigt mycket cream cheese och inte bli för söt. Det löste vi till slut med hjälp av lite xanthangummi och citronsyra.

Om det är såhär gott behöver det inte vara särskilt fancy.

4 kommentarer:

sara sa...

"Upplagd av Olivia kl. 13:37"

HAHA! jag är så jaaala baksugen, men det vet du redan :p

cecilia sa...

Tjusiga! Vad spännande, jag har också xanathan gum, men har inte fått tummarna loss att testa det ännu. Dock hade jag nog i första läget haft det i muffinsen snarare än toppingen, så det var tänkvärt.

Débora Moura sa...

Visit blog: comunidadereobote.blogspot.com
please.

morgonglimmer sa...

spännande blogg:)