söndag 28 december 2008

Lussemuffins

Jepp, nu är det äntligen rätt årstid för allt som har med pepparkakor och pepparkaksmuffins att göra! För den sakens skull så är det ju inte förbjudet att äta andra muffins och saffran hör ju också årstiden, och julen, till (men skynda dig, julen är snart att betrakta som över!). Jag kör på det gamla vanliga muffinsreceptet (synd att riskera dåliga muffins) men tillsätter ett kuvert saffran. Yummie.



Ca 12 muffins

2 ½ dl sojamjölk
1 tsk äppelcidervinäger
1,8 dl socker
1 ½ dl naturell olja (raps- eller solrosolja)
3 dl vetemjöl
2 msk maizena
3/4 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
1 kuvert saffran
½ tsk salt

Blanda sojamjölk och äppelcidervinäger i en bunke och låt stå i några minuter. Tillsätt socker & olja och vispa med elvisp. Häll sedan i alla de torra ingredienserna under omrörning och vispa sedan ordentligt med elvisp tills du får en klumpfri smet. Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda dem i ugnen, på 175 grader i ca 20 minuter.

1 kommentar:

Veganbidraget sa...

Hehe roligt! Och lustigt för snart kommer ett saffransmuffinsrecept från oss också för det är ju nästan de bästa muffinsarna som finns... :)