tisdag 17 mars 2009

Fusklangos

Om du inte kan vänta på att Uppsala Reggae Festival, Emmabodafestivalen, Peace and Love eller vilken festival du nu ska gå på i sommar ska börja kan du iaf få lite försmak genom att göra dina egna langos. Vanliga langos är rätt drygt att göra. Du ska låta en degg jäsa, det är en massa olja som ska kokas upp, du ska släcka eldsvådan som oundvikligen kommer att uppstå... ja, det är frågan om det är värt besväret. Men det här receptet går att slänga ihop på nolltid, och det blir nästan lika gott som vanliga langos!

Servera tillsammans med tofulineost med persilja och vitlök, samt lite tångkaviar. Tångkaviar är för övrigt den enda kaviarn jag smakat. Jag gillar den. Den smakar hav. Ni som smakat både fiskägg och tångkaviar, hur stor är smakskillnaden? Det har jag alltid velat veta.Fusklangos

5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl sojamjölk
ca 0,5 dl flytande margarin eller olja till stekning


Till servering

Tofuline Vitlök & Persilja
Tångkaviar


Blanda ut bakpulvret och saltet i mjölet. Arbeta in sojamjölken, lite i taget. Smält lite av margarinet i en stekpanna. Dela degen i 4 lika stora delar. Platta ut dem till avlånga kakor och grädda dem i rikligt med fett, ungefär 5 minuter på varje sida.

8 kommentarer:

Hed sa...

Det där är ju gubbbröd!

Adde sa...

Men jag är en gubbe! En sådär lite halvqueer gubbe.

Evelina sa...

Jag har testat både vanlig kaviar och tångkaviar (i sånna där små burkar) och kan faktiskt inte direkt erinra mig om någon direkt skillnad, nu snackar vi ju vanlig abbakaviar och inte beluga liksom. Trots att jag äter alla slags animaliska produkter brukar jag ändå välja tångkaviar, tycker den känns... fräschare?? Det är inte lika mycket liksom, spänst i "äggen" som kan kännas lite lodigt.

Anni sa...

jag säger som evelina, jag tycker att tångkaviar och fiskkaviar smakar likadant.

Anonym sa...

jag tycker också att tångkaviar smakar hav, men också mer åt kräfthållet än kaviar-hållet. Kaviaren är saltare på ett annat sätt.. ett enkelt langos-recept har jag väntat på, dags att fixa festival-stämning! :D

helen sa...

Det är skillnad, faktiskt. Konsistensen är annorlunda, tångkaviar är saltare och vanlig kaviar smakar mer..fiskigt. Men jag gillar båda.

Gustaf sa...

Jag tycker konsistensen i tångcaviar är lite hårdare än vanlig stenbitsrom, annars är det ju sjukt likt. Langos är förjävla gott, dock enbart i små doser på någon festival. Ska dock prova detta recept när festivalsuget blir för stort.

malin sa...

Tångkaviar är hundra gånger godare! Det är bara synd att mataffärerna här har slutat sälja den...