torsdag 19 mars 2009

Guldnougat får gott (haha) sällskap och jag får vara med i Mersmak!

Kommer ni ihåg när jag skrev om mina Italienska rårakor i fjol? Jag hade ju skickat in det receptet till Mersmak, men eftersom de inte hörde av sig så publicerade jag det på bloggen istället. Men för ett tag sen fick jag reda på att det även skulle in i tidningen! Grymt coolt att de vågar satsa på veganrecept, tycker jag.

Så hur gick reportaget? Tja, till att börja med får jag konstatera att de är sjukt mycket bättre på att fota maträtten ifråga än vad jag är. Sedan konstaterar jag också att jag hatar att läsa vad jag sagt (eller skrivit i det här fallet) i en intervju. Mina kinder blossade som de allra solmognaste tomater när jag slog upp sidan. Åh, jag låter så rysligt klyschig! Men vill ni ändå läsa? I sådana fall kan tidningen hittas här. Sidan 41 närmare bestämt.Sedan till en ännu lite gladare nyhet. Guldnougat är som alla vet veganernas bästa vän. För en tid sedan beslöt sig Cloetta för att introducera ännu en vegansk godisbit för att Guldnougat skulle ha en kompis att leka med. Center "Magic Mint" heter den.* I ingredienserna finns inga animalier whatsoever, MEN det står "mjölkpulver, mindre än 0,5%" på den. Och som alla vid det här laget borde veta betyder det att produkten kan innehålla spår av mjölkpulver. Den har alltså tillverkats på samma fabrik som något med mjölk i.

Och smaken? Jodå, den är riktigt mumsig. Påminner inte så lite om After Eight. Och nu när de proppat den full med smörolja blir Magic Mint istället det självklara valet. Köp och njut!

* Det finns uppenbarligen en korrelation mellan nytt veganskt godis och rysligt fåniga namn.

10 kommentarer:

Alex sa...

hmm misstänker att den där länken till tidningen inte riktigt stämmer...;)

Adde sa...

Så det kan bli. Tack för påpekandet. Nu är det åtgärdat.

Emmie sa...

Såg receptet häromdagen i tidningen. Blev riktigt sugen på att prova! Kul att det kom med :)

Veganbidraget sa...

Grattis till publiceringen! Citruskrämen verkar äkta fresh!

Anonym sa...

Tycker också om rårakor och att blanda i torkade tomater tycker jag är en jättefin idé. Överhuvudtaget ett fint recept!

Och jag har köpt svarta bönor och ska prova på att göra era chorizokorvar.Funderar dock på vad jag kan ha istället för vetegluten.

Kul att ni delar med er av er matglädje!
Mvh
Cathrine

Adde sa...

Cathrine - Mjo... funderar på quinoa + linfrön just nu. Men jag återkommer om jag kommer på något mer konkret.

Adde sa...

Cahtrine: Behöver det vara helt glutenfritt förresten?

Anni sa...

jag satt och bläddrade i mersmak häromdagen och så fick jag syn på dig! jätteroligt att de tog med ditt recept! jag ska ta och prova det nån dag. :)

Anonym sa...

Ja tyvärr måste det vara glutenfritt, iallafall för min del (ibland går det bra med). Nu har jag bakat pepparkaksmuffins enligt ert recept och så goda de blev!
Ha det gott båda två!

karin sa...

hej jag har uteslutit alla produkter där det står <5% mjölk eftersom jag trott att de tillsatt mjölk. men hur vet ni att <5% mjölk innebär spår av mjölk?