tisdag 9 juni 2009

Av remoulad blir en glad

Kände för att slänga ihop lite tofu 'n chips nu i dagarna, och vad passar väl då bättre än att hotta upp rätten med en klassisk remouladsås? Dessvärre misslyckades vårt försök att göra sojamajonäs och vi beslöt oss därför för att prova på något nytt; majjo på no egg-pulver. Majjon blev fast och fin men något mjölig. Den funkade dock ändå finfint i remouladsåsen.


Majonäs på no egg
1 msk no egg-pulver
2 msk vatten
Knappt 1 tsk vinäger eller citronsaft
1 tsk senap
0,5 tsk socker
En nypa salt
1,25 dl olja


Vispa no egg och vatten fluffigt med elvisp. Vispa sakta i alla ingredienser utom oljan. Börja sedan vispa i oljan, 1 tsk i taget.


Remouladsås
En sats majonnäs på no egg
0,5 dl hackad ättiksgurka
1 tsk citronsaft
1 krm salt och vitpeppar
0,5 tsk curry
1 krm gurkmeja
0,5 tsk lökpulver

Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av, ställ sedan i kylen någon timme så att smakerna hinner mogna.

2 kommentarer:

sanslos sa...

Fan vilket dundertips, tack så mycket!

Anonym sa...

Kan man använda samma mängd sojaprotein eller sojamjöl? Brukar kunna ersätta no-egg med det i bakelser.