lördag 6 februari 2010

Sorbet på jordgubbar och vanilj

Sorbet är en lyxig dessert som är enkel att göra, utan att man behöver ha tillgång till en glassmaskin. Vi brukar använda matberedar-tillbehöret till vår stavmixer. Om man vill ha en slätare sorbet kan man använda färska eller tinade jordgubbar och, efter man först mixat det slätt, pressa sorbetmassan igenom en silduk för att sedan fortsätta som vanligt. Men skillnaden blir mest kosmetisk.



Sorbet på jordgubbar och vanilj

ca 0,5 dl socker
ca 0,5 dl vatten
5 dl (200-250g) frysta jordgubbar
2 msk citronjuice
1 tsk rent vaniljpulver eller urskrapet av en vaniljstång


Koka ihop sockret och vattnet till en lag. Blanda lagen med resten av ingredienserna i en liten mixer-tillsats till en stavmixer. Mixa slätt, i ungefär 2-3 minuter. Lägg in mixerskålen i frysen. Ta ut den och mixa en gång var tjugonde minut i 1-3 timmar, eller tills önskad konsistens uppnås. Kom ihåg att skrapa ned massan från mixerskålen så att allt blir mixat.

2 kommentarer:

Johanna sa...

Kom hit och bjud, snorunge! ;)

/syster yster

Anonym sa...

Hejsan. Tänkte inte kommentera det specifika inlägget utan mest tacka för en grym blogg. Är Vegetarian-goin-on-vegan och jag får säga att jag blev himla inspirerad av alla recept och trevligt ni lagt upp..
Fortsätt så.. om ni orkar ;P så, fortsätter jag att läsa i alla fall =)

Kram Malin