måndag 23 juni 2008

Choklad- och mandelpaj

Här kommer recept på en chokladpaj som går snabbt att slänga ihop när andan faller på (minus kyltiden då).



Fyllning
Knappt 1 dl kakao
1,5 dl socker
0,25 tsk salt
1,25 dl majsstärkelse
1-2 tsk vaniljsocker
7,5 dl mandelmjölk (2 dl mandel och 7 dl vatten mixas slätt)


Botten
Ca 10 st digestivekex
2 msk sirap
3 msk flytande margarin eller rapsolja


Bered bottnen först. Krossa digestivekexen och blanda med sirap och matfett. Tryck ut kaksmulorna i en form och grädda på 175 grader i 10 minuter.

Blanda de torra ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Vispa ned mandelmjölken tills smeten är klumpfri och koka sedan upp den under omrörning. Låt sedan sjuda i tre minuter under fortsatt omrörning. Häll sedan ned smeten i pajskalet. Täck över med plastfolie och låt svalna i kylskåp i ungefär två timmar. (Plastfolien ska ligga direkt på pajen för att undvika läskigt skinn.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Ni är på andra plats på google när man söker på veganchoklad. :)
Det där ser gott ut!