lördag 19 juli 2008

Grönt och gott

Nu har vi båda varit sjuka ett tag och jag har i alla fall inte kunnat äta särskilt mycket alls, vilket är väldigt långt ifrån mina vanor, vilket ger mig stor hunger. Vi satte oss därför och bläddrade i en vegetarisk kokbok (från hippietiden) som man tydligen inte skulle döma efter utsidan. Den var fylld med spännande recept och innehöll till och med saker som vi trodde var nymodigheter i Sverige, seitan t.ex. Vi bestämde oss för att laga spenatplättar ur boken men under tidens gång så modifierade vi receptet en hel del. Riktigt gott blev det till sist.

Spenatplättar för 6 personer
1 l sojamjölk
250 g fryst, hackad spenat
3 msk vetegroddar
1 liten gul lök
4 dl kornmjöl
1 tsk bakpulver
1-2 tsk salt
1-2 tsk vitpeppar
1 riven muskotnöt eller 2 tsk mald muskotnöt
Lite mjölkfritt margarin


Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Riv eller finhacka löken och tillsätt den plus de övriga ingredienserna och vispa till en slät blandning. Låt smeten stå och vila i en timme. Stek tunna plättar på meddelvärme, i lite margarin. Äts gärna med rårörda lingon och sallad.

4 kommentarer:

Louise sa...

Ååh, det Där såg och lät ju riktigt smarrigt och ska testas så fort jag orkar. :D

Elli sa...

Det där verkar mycket gott! :D

SMoo sa...

Finns det något man kan byta ut kornmjölet med? =)

Adde sa...

smoo: kör på vetemjöl! eller hälften vetemjöl, hälften rågsikt.