onsdag 2 juli 2008

Somriga bön- och kikärtsburgare

Igår var det en härlig sommardag och vad passar då bättre än att sitta ute i trädgården med en härlig bönburgare?! Vi åt den tillsammans med kavlis fettfria hamburgerdressing (som är vegansk!), chilisås och rikligt med grönsaker.






















6 stora burgare
380 g kokta kikärter (ett tetrapack)
380 g kokta kidneybönor (ett tetrapack)
1 dl rostade, hackade cashewnötter
1 stor gul lök
3-4 vitlöksklyftor
2 piri-piri utan frön
1-2 msk tomatpuré
1 näve färsk hackad basilika
lite färsk oregano


Mosa kikärtorna i en matberedare. Bryn löken tillsammans med vitlök på medelvärme i lite olja tills den är mjuk. Rör i den i kikärtsmeten tillsammans med cashewnötterna och kryddorna. Blanda sedan i kidneybönorna i kikärtsmeten utan att förstöra formen på bönorna. Forma smeten till 6 stora burgare, som gräddas i ugnen 15 minuter på 175 grader. Grilla dem sedan med grillfunktionen, 5 minuter på varje sida men var försiktig så att de inte blir för torra.

2 kommentarer:

Johanna sa...

Nu tycker jag det är dags att ni börjar äta igen! :P

Louise sa...

Jag och Kajsa testa att göra de här och hejohå så GODA! :D Muums verkligen :D