tisdag 30 september 2008

Olivia hjärta knäckebröd

Med mig och knäckebröd är det ungefär som så att jag kan äta hur många som helst. När jag väl börjat knapra på en välsmakande bit så vill jag bara ha mer. Att knäckebröd ofta lanseras som ett nyttigt alternativ till vanligt bröd är ett plus för då kan jag ursäkta mitt svull.

Helst skulle jag vilja baka eget knäckebröd, det måste vara så himla gott med hembakat (jag som har lyxen att kunna få det stenugnsbakat, dessutom!) men än har jag inte fått tummen ur arslet. Snart kanske det blir av däremot.

Här kommer en lista över de godaste knäckebrödspåläggen:

1, B-jästsås och senap, mikras tills senapen är varm. Sååå gott
2, Tofuline färskost, tomat + örtsalt
3, Margarin och grillkrydda eller allkrydda eller något liknande. Innan jag blev vegan var aromat en favorit
4, Hummus och pizzasallad
5, Chili con soja, helst jävligt stark
6, Bara senap
7, Avocado, groddar, ruccola och massor andra grönsaker - vräk på bara

Hör gärna av er om ni har något annat favoritknäckebrödspålägg!

6 kommentarer:

visuell sa...

jag älskar att ha skivad tofu och aijvar på! gärna med groddar också, så blir det ännu mumsigare! ;)

Rasmus sa...

Här är min favoritknäckemacka:
http://vegologi.blogspot.com/2008/08/min-favoritmacka.html

Johanna sa...

Kokt skivad kall potatis (helst färskpotatis) samt klippt gräslök eller något salt, typ kaviar...har aldrig testat tångvarianten dock. Är det hembakat knäckebröd är det oftast gott som det är, eller med lite smör/margarin. Senap i micro är också en höjdare, fast jag vill helst ha ost på också.

(För övrigt är havreknäcke med ost men utan smör/margarin absolut bästa bakisfrukosten.)

Hillis mat sa...

markattas jordnötssmör,eller tahini med groddar! eller avocado med smulad rökt tofu,mumma!

malin. sa...

maxo's hummus, soltorkade tomater och alfalfa! :)

Erik sa...

havreknäcke med vegan-skinka (lär mig alodrig vad den heter) senap och tomat