måndag 8 november 2010

Frittata med ostronskivling och grillad paprika

En frittata är egentligen en slags matig omelett som både gräddas i stekpanna och i ugnen. Den här frittatan innehåller inte ägg (såklart!) och görs inte i stekpanna, men jag tycker den förtjänar att få kallas för en frittata iaf. En mycket god sådan. Pröva själv om du inte tror mig!

Och just det, den grillade paprikan är sån som kan köpas i diverse orientaliska livsmedelsbutiker och i dom etniska hyllorna på stormarknaderna. Såna där stora burkar, ni vet.



Frittata med ostronskivling och grillad paprika

1 gul lök
250 gram ostronskivling
1 dl grillad paprika
lite olivolja
500 gram tofu
2 vitlöksklyftor
2 krm gurkmeja
0,5 tsk örtsalt
0,5 dl bjäst
0,75 dl maizena
1 msk senap
1 msk olivolja
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk svartpeppar


Finhacka därefter löken, ostronskivlingen och paprika och stek dem i lite olivolja. Mixa därefter alla övriga ingredienser till en tjock smet. Blanda ihop allting och häll det i en stor ugnsform som du smort med olivolja. Grädda på 175 grader i 30-40 minuter. Låt frittatan kallna i 15 minuter innan du skär upp den.

1 kommentar:

Vegetarisk Vardag sa...

Mmm, det ser gott ut! Färgglatt! Gillar när ni lägger in bilder såhär.