Tandooribiffar:
2 dl röda linser
1 lök
0,5 dl sojamjöl
2 msk potatismjöl
0,5 dl havregryn
I msk paprikapulver
2 tsk koriander
1 tsk spiskummin
Cayennepeppar
1 tsk malen fänkål
Lite socker, salt och peppar
Sesamsås:
1 dl ljus rinnig tahini
Vatten
3 msk tomatpuré
3 msk olivolja
2 tsk spiskummin
2 tsk chilipeppar
1 msk råsocker
Salt och peppar
Citronsaft
Koka linserna i dubbel mängd vatten i ca 10 min. Finhacka löken. Häll av vattnet från linserna och mixa dem med löken. Tillsätt mjöl, havregryn och kryddor. Blanda till en fast smet, tillsätt mer mjöl ifall det behövs. Forma till biffar. Värm olja eller margarin i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme tills de fått färg.
Blanda tahini med 1 dl vatten. Fyll sedan på med mer vatten tills önskad konsistens nås. Observera att tahini vid blandnng med vatten först blir tjockare men sedan tunnare. Tillsätt övriga ingredienser och rör om.
Servera med ris, bulgur, couscous eller klyftpotatis och en god tomatsallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Vad snygga ni lyckas få biffarna, och såsen låter riktigt spännande, ska nog testa någon gång.
Skicka en kommentar