2-4 portioner
1 stor gul lök
1 liten röd chilifrukt
ca 700 g krossade tomater
1 kokt potatis
1 lagerblad
1-2 tsk oregano
2 msk tomatpuré
2 msk socker
1,5 dl havre- eller sojagrädde
240 g kokta kidneybönor eller svarta bönor
salt och peppar
Hacka löken grovt och finhacka chilin, lägg i dem i grytan och bryn tills löken är genomskinlig. Häll på de krossade tomaterna. Finhacka potatisen och blanda sedan i den i soppan tillsammans med lagerbladet, oregano, tomatpuré, socker och grädde. Koka upp och låt allting puttra i ca 20 minuter eller tills potatisen är helt sönderkokt. Vispa runt då och då, för att finfördela potatisen. Lägg till sist i bönorna. Salta och peppra efter smak.
5 kommentarer:
härlig blogg :)
Åh vad gott det låter och ser ut! Nyss hemkommen från gymmet låter det här som en ypperlig kvällsmat, men det får nog vänta till helgen.
Hej hörni.
Vi håller på å lagar den här soppan nu, hoppas den blir lika god som när ni gjorde den. Men vi upptäckte en liten förvirring i receptet. Det står i innehållslistan att man ska ha en kokt potatis och sen står det att man ska koka allting tills potatisen är färdig...
Vi löste det men jag tänkte att ni kanske kunde ändra det om ni har tid.
Keep it up,
Hed.
Hej Hed!
Vi menar bara att du ska använda en vanlig, fast kokt potatis, och sedan låta soppan koka tills potatisen är helt upplöst, dvs sönderkokad som det står i receptet.
Puss!
Aha. Ja det var lite det vi antog ^^. Det blev jättegott fresten.
Skicka en kommentar