torsdag 13 november 2008

Chokladtest


Med inspiration av föregående inlägg beslutade jag mig att ta mig an ett vansinnigt allvarligt chokladtest. Som ni säkert vet så har Anthon Berg nyligen släppt två nya veganska choklader under temat Twisty Touch. När en skrattat dig färdigt över hur löjligt namnet låter så kan en läsa att den ena har smaken Strawberry & Orange och den andra Mango & Pink Grape. Jag beslutade mig för att köpa Strawberry & Orange, mest av glädje över att vi veganer nu kan pröva något som tidigare främst sysselsatt animalierätare - snaska på choklad med sjukt skumma smaker.

Och resultatet blir väl ett resolut njaehmm. Chokladen smakar faktiskt inte alls mycket jordgubb. Eller apelsin. Eller något annat för den delen. Chokladsmaken är hyfsat god, men inte speciellt krämig eller fyllig, utan mer "ryckapåaxlarna"-god. Jordgubbssmaken kan knappt anas, däremot så känner man "jordgubbsbitarna" tydligt. Vilket mest är läskigt eftersom de inte smakar någonting. Apelsinen märks inte alls. Chokladen är okej, men håller inte vad den lovar. Det blir 5 av 10 i betyg.

När det gäller andra nyheter har jag skickat in ett recept till Coops tidning Mersmak. Hoppas att det kommer med. Det heter "Italienska rårakor på mandelpotatis med citroncreme". Oavsett om det kommer med eller inte dyker det nog upp på bloggen inom en inte alltför avlägsen framtid. Och för att göra ytterligare reklam för Coop - Änglamarks nya billiga kravmärkta och rättvisemärkta mörka veganska choklad är tokjumlagod! Så krämig och så fyllig så man inte vet var man ska sätta munnen. Köp!

4 kommentarer:

Veganbidraget sa...

Har också testat den twistade chokladen. Mango & pink grape funkade bättre tyckte vi, inte wow men rätt god. Annars är Anthon Bergs rättvisemärkta choklad med hackade rostade kakaobönor, Dark nibs, en riktig höjdare. Den och Divines mintchoklad går det åt en hel del av häromkring...

VeganAmanda sa...

du kan tro att jag sprang samma dag och köpte två ave änglamarks nya choklad. hann dock inte smaka så mycket då min mamma använde större delen av det ena till chokladdopp på blåbärsglassen och min bror åt upp det andra. fast det var otroligt gott! tack:>
och tack för kommentaren på bilden,det gör mig glad!

Anonym sa...

Jag har provat båda smakerna. Jordgubb och apelsin har en snygg förpackning och jag gillade verkligen jorgubbsbitarna i. De smakade krispigt och jordgubb men jag tyckte att chokladen mest smakade apelsin...men den var god. :-)

Ännu bättre var Mango och pink grapefruit (ni fick inte med hela namnet) den hade verkligen en exotisk mjuk men syrlig smak. Den kan jag rekommendera varmt...den tog snabbt slut i TV-soffan och jag kommer definitivt köpa den igen. //Helen

Sandra sa...

Jag verkar vara den enda människa i bloggvärlden som faktiskt tycker om den här chokladen. Gillar verkligen jordgubbsbitarna och tycker den har tydlig smak av både jordgubb och apelsin. :)