
Italienska rårakor på mandelpotatis med citruscreme
ger 8-10 st rårakor
20 små mandelpotatisar
knappt 80 g soltorkade tomater (avrunnen vikt)
1 dl finhackad basilika, färsk eller fryst
lite olivolja
salt
peppar
Skala och riv potatisen grovt. Mixa ihop de soltorkade tomaterna tillsammans med basilikan, salta, peppra och blanda allting i en skål. Låt "smeten" stå en stund. Forma den sedan till små potatisplättar och stek dem långsamt i olivolja på medelvärme. Servera med citruscreme.
Citruscreme
3 dl kokta cannelinibönor (ungefär en burk)
2-3 vitlöksklyftor
1 msk citronsaft
skal från 1/2 lime
ev. lite gurkmeja
salt och peppar
Mixa alla ingredienser till en slät creme. Späd eventuellt med lite vatten.
4 kommentarer:
Det låter fantastiskt och jag hoppas verkligen att de är kloka nog att ta med det.
Går det bra med vanlig potatis eller är det något speciellt med mandelpotatis som gör att det är bättre att använda det?
Det fungerar med vanlig potatis, mandelpotatisen tillför inte mycket till konsistensen. Men oo, vad den lyfter smaken på de soltorkade tomaterna.
Sjukt goda!
Jag var för lat för att mixa basilikan och tomaterna, hackade dem bara och då blev det lite för stora bitar. Svåra att steka i början, de föll bara sönder.. Nästa gång kommer de bli perfekta!
Skicka en kommentar