torsdag 2 oktober 2008

Det är aldrig fel årstid för pepparkaksmuffins!

Pepparkakor och lussebullar ska man minsann bara äta på julen, sådan är lagen. Jag förstår inte visserligen inte varför - det är ju så himla gott med kryddiga bakverk - men lyder ändå tyst under denna lag.

Well, det är åtminstone ingen som har sagt något om pepparkaksmuffins, tänkte jag när jag blev sugen på julkakor och slängde därmed ihop ett recept på det, med grunden i ett muffinsrecept från allas vårat Djurens Rätt (älskar Djurens Rätts recept). Jag ber förresten om ursäkt för att jag inte har någon bild att publicera men just nu är jag kamerapank.

Ca 12 muffins

2 ½ dl sojamjölk
1 tsk äppelcidervinäger
1,8 dl farinsocker
1 ½ dl naturell olja (raps- eller solrosolja)
3 dl vetemjöl
2 msk maizena
3/4 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
1 tsk mald ingefära
1 tsk kanel
1 tsk malda nejlikor
½ tsk salt

Blanda sojamjölk och äppelcidervinäger i en bunke och låt stå i några minuter. Tillsätt sedan socker & olja och vispa med elvisp. Häll sedan i alla de torra ingredienserna under omrörning och vispa sedan ordentligt med elvisp tills du får en klumpfri smet. Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda dem i ugnen, på 175 grader i ca 20 minuter.

Hitta fler av Djurens Rätts fina recept här

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ska prova imorgon efter skolan!

Veganbidraget sa...

Javisst, mer pepparkakskärlek åt folket! Verkar vara ett fint recept, spännande med vinägern... kanske blir lite juldoft här i köket ikväll.
Kika gärna in på en helt ny veganmatblogg http://veganbidraget.blogspot.com som veckogammal tar sina första stapplande steg.

Unknown sa...

Bakar pepparkaksmuffins just nu! De står i ugnen medan jag skriver det här! De blev sjukt bra förra gången, så det blir favorit i repris. Wheee! =)