Om en vill göra en riktigt krämig pannacotta ska en inte använda sojagrädde. Och om en inte vill att den ska bli otroligt sötsliskig låter en gelesockret stå kvar i skafferiet, ty sådana nymodigheter hör inte hemma här. Gräddigheten kommer istället från cashewnötter och sockerhalten är låg. Istället bidrar den naturliga sötman från sojamjölken, kokosen och nötterna till en fantastisk balanserad smak. Ta så mycket socker du känner för. Jag tycker en kvarts deciliter är max, men jag förmodar att en skulle kunna ta det dubbla om en verkligen gillar söt pannacotta. Detsamma gäller agaragar. Ska du servera desserten i glas fungerar en mindre mängd agar, men om du ska stjälpa upp den bör du gärna ta lite extra. Och kom ihåg, 1 tsk agarpulver = 1 msk agarflingor.
Kokoscashew-pannacotta
4 portioner
3 dl sojamjölk
0,5 dl kokosflingor
1 dl orostade och osaltade cashewnötter
upp till 0,25 dl socker
1-1,5 tsk agaragar-pulver
en knivsudd äkta vanilj
Koka upp sojamjölken tillsammans med kokosen och sockret och låt sjuda. När allt socker löst upp sig, tillsätt agaragar och låt sjuda på svag värme i 5 minuter. Mixa under tiden cashewnötterna till ett fint pulver (så gott det går, det funkar bäst i en elektrisk kaffekvarn) och rör ut dem i blandningen. Smaka av med vanilj, häll upp på formar och låt stelna i kyl i några timmar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Ser grymt smarrigt ut. Hem och prova!
gud vad gott det ser ut!
ska nog prova i helgen=)
Fan vad grymt recept! Byter man ut sockret mot stevia eller typ agave godkänner tillochmed en hälsogalen nutritionsstudent som jag det. Mer sånt här!
Skicka en kommentar