Juldoftande gryta med rödkål
Knappt ett halvt rödkålshuvud
en gul lök
4 msk margarn
4 cm färsk ingefära
1,5 tsk mald nejlika
1 tsk mald kardemumma
2 tsk mald kanel
1 tsk grovmalen svartpeppar
3 msk soja
0,75 dl rårörda lingon
1 dl rödvinsglögg eller rödvin
4 dl vatten
75 g torkat sojakött
1-2 msk potatismjöl
salt
Hacka löken och rödkålen och fräs det i margarin tillsammans med kryddorna på medelvärme tills både löken och kålen mjuknat (ca 10 minuter). Tillsätt resterande ingredienser, förutom potatismjölet och saltet, och sjud på svag värme i 40-50 minuter. Salta efter smak och red med potatismjölet till önskad konsistens.
3 kommentarer:
Hihi, ni är tillsammans va? Ni passar så sjukt bra tillsammans, så söta :)
Rödkål är sannerligen magnifikt, alla sorters kål är en favorit här nere faktiskt.
Fast råkost-rödkål till rödkåls-gryta är inte det lite väl?
Grytan ser megagod ut i vilket fall!
Anonym: Tihi, tack! Och jo, det är vi. :)
björn: Det kan aldrig bli för mycket rödkål, som en vis man en gång sa. Tack för berömmet!
Skicka en kommentar