torsdag 4 december 2008

Maträtter som låter roligt #1

Gulasch är tillsammans med gazpacho den soppa som låter absolut roligast i världen. Det är en mycket viktig faktor i planerandet av sin middag.

Torkat sojakött kan vara svårt att tillaga, men i en gryta eller i en soppa går det inte att misslyckas med det. Det finns att beställa på många nätbutiker, och en kan även hitta det i flera hälsokostaffärer. Hoppa inte över kumminen. Det ger gulaschen sin säregna smak. Och byt för all del inte ut det mot spiskummin.Gulasch

2 gula lökar
2-3 pressade klyftor vitlök
2 röda paprikor
1 liter vatten
2 potatisar
2 morötter
1,5 msk marmite
1 tsk svartpeppar
0,5-1 tsk kummin
3 msk tomatpure
3 msk soja
0,5 kapsyl liquid smoke
1 lagerblad
75 g sojakött
salt och cayennepeppar


Hacka löken och paprikorna grovt och stek dem i rikligt med olja tllsammans med vitlöken. Slå på en liter vatten efter någon minut. Tärna potatisen och morötterna och lägg i dem i soppan. Låt allting koka upp och tillsätt resten av ingredienserna, utom sojaköttet. Låt allting sjuda på svag värme i 20 minuter. Koka upp på nytt, häll i sojaköttet och koka i ytterligare 40 minuter. Smaka av med salt och (mycket) cayennepeppar.

3 kommentarer:

Alex Lindskog sa...

Fan vilken läcker blogg! Hur kan jag ha missat den här?
Era recept och bilder är sjukt inspirerande. Man får själv lust att starta en matblogg bara för det...

Kul att ni orkar! :) Jag ska absolut testa nåt och sedan utvärdera!

cheers!

Emelie sa...

Flygande Jacob! Är inte det också en maträtt som låter helt sjuk? Flög Jacob efter att han ätit? Och är det nån som har testat att veganisera den här rätten?

Olivia sa...

Emelie: Hehe, faktiskt. Undrar hur den fick sitt namn. Jag har faktiskt testat att veganisera och tänkt blogga om det. Dock glömde jag skriva ner hur mycket jag hade av varorna så jag måste göra om det... Men håll utkik på bloggen så kommer det förhoppningsvis snart!