Det är så tråkigt att plättar ofta bara äts med sylt eller sirap. Jag tycker mer om att göra en mer matig version, och äta det som en god brunch. En mumsig bönröra passar bra ihop med följande plättar. Stek dom smått, mycket smått, så att man kan smaska i sig varje i en munsbit.
Majsplättar
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl majsmjöl
0,5 dl sojamjöl
0,5 dl vetekli
1 tsk salt
1 msk socker (valfritt)
1 krm gurkmeja (valfritt)
4-5 dl vatten
Rör ihop de torra ingredienserna och vispa ned vattnet lite i taget. Stek plättarna på medelhög värme tills de är gyllenbruna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Säg mig; varför blir jag alltid illamående efter att ha ätit plättar?
Hälsningar en orolig.
De är ju jättefina! Vilken bra idé!
ser riktigt gott ut!
hur många plättar blir det?
Jennu: svårt... 15 små, tror jag. Tillräckligt för två personer iaf.
DE SÅG JÄTTEGODA UT, Tror ni man kan blanda ner lite majs också för o få dem lite mer majsiga och matiga, Och inte så släta liksom.. Kankse kunde vatt gott,??
Det går, men då är det nog en bra ide att ha någon knivsudd bakpulver i, så blir de lite tjockare. Personligen tycker jag det blir lite för sött med majskorn i, men det är ju en smaksak.
Skicka en kommentar